Gå til sidens hovedinnhold

15 pågrepet i restaurantaksjon

15 personer ble pågrepet i en storstilt aksjon mot Oslos restaurantbransje i helgen. Av 54 steder som ble kontrollert, fikk dessuten 51 anmerkning.

Målet med aksjonen var å avdekke ulovlig arbeidskraft, omsetning og bruk av narkotika og smuglervarer, ulovlig arbeidskraft, trygdemisbruk, skatte- og avgiftsunndragelse, hvitvasking og konkurskriminalitet.

Disse ble stengt
Stedene Gamlebyen Kro, Mama Rosa og Garam Masala ble stengt. Foruten dette ble 15 personer pågrepet blant annet for bruk og besittelse av narkotika, overtredelse av utlendingsloven og overtredelse av løsgjengerloven.

- Ni personer ble pågrepet for besittelse av narkotika, fire ble pågrepet med henhold til utlendingsloven, en person var overstadig beruset og en person ble pågrepet da han var etterlyst for soning av dom, opplyser politioverbetjent ved Oslo politidistrikt, Tom Storm Olsen, til TV 2 Nettavisen.

Til sammen 11 etater var med i helgens restaurantaksjon, blant annet Næringsetaten, Tollvesenet, Helsevernetaten, Trygdeetaten, Arbeidstilsynet. Oslo politidistrikt ledet aksjonen.

Andre aksjonen
For to uker siden gjenomførte politiet en lignende aksjon i Oslo. Da ble hele 19 serveringssteder stengt.

- Vi kommer til å ha flere slike aksjoner i nær fremtid. Dette er en effektiv måte å få i gang samarbeid mellom politiet og eksterne etater. Etatene som var med i helgen har selv tatt initiativ til å bli med politiet ut på et tidspunkt da mange folk er ute på byen. Ved slike aksjoner blir mange ulovlige forhold avdekket, sier Storm Olsen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar