RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Her fraktes fler av de skadde etter ulykken i helgen.
Her fraktes fler av de skadde etter ulykken i helgen. (TV 2)

15 skadd av løpske hester

Sist oppdatert:
15 britiske turister ble skadet, tre av dem alvorlig, da flere hesteekvipasjer løp løpsk ved Briksdalsbreen i Olden mandag ettermiddag.

Det var under en tur med hesteekvipasjer ned fra Briksdalsbreen at det gikk fryktelig galt for gruppen med 51 britiske turister. Flere av de totalt 17 vognene i følget veltet, og 15 personer var direkte involvert i ulykken.

- Tre personer er alvorlig skadd og fløyet til sykehus i Ålesund og Førde med ambulansehelikopter. Fire personer er noe lettere skadd, mens ytterligere åtte personer har mindre skader, sier operasjonsleder Nils Erik Eggen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Av ukjent årsak har flere hester løpt løpsk og flere hesteekvipasjer veltet. Personene som satt i vognene, ble skadd da de falt ut. Ingenting tyder på at personer falt ned i elva eller juvet, sier Eggen.

Ulykken skjedde ved 16.30-tiden. Flere ambulansehelikoptere og ambulanser kom til stedet. Ved 18.30-tiden hadde alle de skadde fått medisinsk behandling.

De tradisjonsrike hesteekvipasjene har i mange år fraktet turister det siste stykket opp fjellet til breen. Dette er ikke den første ulykken med hester ved breen. I 1999 døde en kvinne etter å ha vært involvert i ulykke med hester som hadde løpt løpsk, og i fjor ble tre turister skadd da en hestevogn veltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere