*Nettavisen* Nyheter.

150 savnede på navnelista

REGJERINGSKVARTALET TV 2 Nettavisen): Noen timer etter at listen ble lagt ut, er tallet på savnede nordmenn etter flomkatastrofen sunket fra 275 til 150. Savnetlista ble offentliggjort klokken 11.30. Sjekk lista her.

03.01.05 16:08

Under en pressekonferanse i Regjeringskvartalet mandag framla Kripos en revidert liste over savnede nordmenn etter flomkatastrofen. Lista som ble lagt fram klokken 11.30, inneholdt 275 navn. I løpet av noen timer ble antall savnede redusert til 158. I mellomtida hadde flere savnede eller pårørende meld fra om at personer på lista var i god behold.

Utenriksdepartementet har tildigere operert med 462 savnede og over 900 som mulig savnede. Den første gruppa vet man med sikkerhet befant seg i flomområdene, mens personene i den andre gruppa kunne ha befunnet seg i områdene.

Samtidig er lista over bekreftede omkomne redusert fra 21 til 16.

Blant de savnede er 52 barn under 18 år. Med unntak av Øst-Finnmark og Gudbrandsdalen politidistrikter, er samtlige politidistrikter i Norge berørt. Et stort antall av de savnede er fra Oslo, Hordaland, Vestfold og Asker og Bærum.

- Grunnen til at det er 16 personer og ikke 21 personer, er at politiet forholder seg til opplysninger om de som er bekreftet døde, og ikke opplysninger fra bekjente og familie, sa justisminister Odd Einar Dørum da han la fram tallene. Dørum uttrykte også glede for at savnetlisten er kortere enn hva man fryktet.

- Jeg vil understreke at savnede ikke er det samme som omkommet. Politiet jobber hele tiden med denne listen, og politiet jobber fremdeles med listen, sa Dørum.

Listene ble lagt ut på Kripos' nettsted http://saknet.kripos.no klokken 11.30.

Listen som blir lagt ut vil ikke være endelig, men bli oppdatert etter som nye opplysninger kommer inn.

Se listene her:

Savnetlisten sortert alfabetisk.

Savnetlisten sortert etter sted.

Savnetlisten finner du her.


Web-TV: Ekstra nyhetssending på TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.