RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1500 personer marsjerte for Obiora

Sist oppdatert:
Obiora-saken samlet store folkemengder i Trondheim, Bergen og Oslo. Demonstrasjonene var preget av amper stemning, men foregikk uten tilløp til vold.

TV 2 Sumo:Vurderer sivilt søksmål

Om lag 1100 mennesker var samlet til demonstrasjonen som startet på Torvet i Trondheim klokken 19 med en konsert med hiphop-gruppen G.O.D.S..

Politimesteren hørte på demonstrantene
- Jeg har brukt dagen på å lese rapportene fra spesialenheten. Dette er en renvaskingskommisjon, sa en representanten fra African Union, ifølge Adressa.no.

Demonstrantene marsjerte til politistasjonen der det ble holdt appeller.

- Politimesteren og stasjonsmesteren møtte demonstrantene og hørte på hva de hadde å si. Mange var sterkt følelsmessig berørte, men vi unngikk enhver form for vold og unødvendig agressjon, sier politioverbetjent ved Sør-Trønderlag politidistrikt, Arve Nordtvedt til Nettavisen.

Vurderer søksmål
I hovedstaden ble det rapporter om svært amper stemning da demonstrantene samlet seg foran regjerningskvartalet. Hovepersonen i Samvirkelaget, Don Martin, var stede under dagens demonstrasjon som samlet rundt 250 mennesker.

- Politivold rammer ikke tilfeldig. Den rammer underklassen fordi politiet vet de kan slippe unna, sa han, ifølge NTB, i en appell før Samvirkelagets omstridte låt om Obiora-saken ble avspilt utenfor Regjeringsbygget.

- Dette er ren sjikane. Tingretten har vært veldig klar på at denne sangen er ærekrenkende, sier Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund til NTB.

Han bekrefter at Politiets Fellesforbund har kontaktet advokat og nå vurderer å gå rettens vei mot arrangørene av demonstrasjonen.

I Bergen ble det også avholdt en demonstrasjon som samlet om lag 150 personer. Her gikk det imidlertid betrakelig roligere for seg, melder TV2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere