RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15.000 kr i bot for å felle tre

Sist oppdatert:
Hytteeiere på Lindøya har fått erfare at det koster å legge seg ut med plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Mannen som felte et furetre måtte punge ut med 15.000 kroner i bot. Men andre slipper billigere unna.

Mannen som felte furutreet ble politianmeldt og måtte betale tre ganger så mye som hytteeierne som uten lov rev sin gamle hytte og satte opp en ny. Det kostet bare 4730 kroner i gebyr.

Flere hytteeiere er kritiske til det de oppfatter som en vinglete praksis hos plan- og bygningsetaten, skriver Aftenposten.

- Kommunen viser mangel på oversikt, sammenheng og konsekvens, sier mannen som felte furutreet til avisa. Han ønsker å være anonym.

En kartlegging plan- og bygningsetaten gjorde i 2004 viste at det er satt opp over 100 ulovlige bygg og stengsler på øyene Nakholmen, Lindøya og Bleikøya. Kommunen har bare hatt kapasitet til å reagere i 15-20 av sakene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere