*Nettavisen* Nyheter.

16-årig jente med narkogjeld på 70.000

Ekstraordinært FAU-møte - Leder i SKFU, Ketil Wisløff, Erling Weydahl FAU-leder Flormo oppvekstsenter, Roar Brekken FAU-leder Skatval skole og Sissel Uthus Overvik enhetsleder. I forbindelse med at en 16 år gammel jente har opparbeidet seg en narkogjeld på 70.000 kroner. Foto: Elisabeth Gulaker

Ei 16 år gammel jente fra Stjørdal måtte gå i dekning sammen med sin mor etter å ha opparbeidet seg narkogjeld til svensker.

12.04.10 10:52

(Malvik Bladet): Moren hadde mistenkt at datteren var i problemer. Da hun spurte, la jenta seg flat og innrømmet å ha bygd seg opp en narkogjeld på 70.000 kroner til personer i nabolandet.

Fortvilt mor
Leder av det kommunale FAU, Ketil Wisløff har fått mange telefoner fra bekymrede foreldre de tre siste ukene. En av dem fra ei mor som ringte i fortvilelse med en dyster historie om sin datter. Wisløff forteller til mb.no at han hadde oppfordret moren til å søke hjelp hos politiet.

Skolemøte
Stjørdal kommunes FAU-ledere møttes torsdag kveld i et ekstraordinært narkomøte på Halsen ungdomsskole. Til stede var alle FAU-lederne med unntak av fra Lånke skole. Fra politiet stilte etterforskingsleder Jan Erik Svendsen og fra kommunens side møtte enhetsleder Sissel Uthus Overvik og Sissel Fossum fra Ungdomskontakten.

På bakgrunn av alle bekymringsmeldingene fra foreldre, hadde møtet bedt inn Foreldregruppa mot narkotika som fortalte om sitt nitidige arbeid det siste halve året. Flere FAU-ledere hadde små skrekkhistorier som hadde kommet fram fra sine skolekretser.

Uvanlig røyklukt
– Ei mor fant ei brusflaske med brent hull i, tydelig brukt til hasjrøyking utenfor Flormoen oppvekstsenter. Hun tok den med inn til skoleledelsen. Det er ikke sikkert at det er noe bedre forhold på bygda her, forteller leder i FAU i Flora, Erling Weydahl.

Selv er han far til elever ved Hegra ungdomsskole også. Der forteller han om at det er ”vanlig” at det røykes på haugen bak ungdomsskolen.

– Elever jeg har snakket med sier at det ikke akkurat lukter vanlig tobakksrøyk fra haugen bak Hegra ungdomsskole, sier Weydahl.

Også på bygda
Jan Erik Svendsen bekreftet historien.

– Allerede fra før narkohistoriene begynte å florere sist sommer, var ungdomsmiljøet i Hegra kjent for oss i politiet, tidligere knyttet opp mot en del alkohol. Vi i politiet erkjenner at vi ikke har tilstrekkelig kapasitet til å ta tak i narkoproblemene i Stjørdal, sier Svendsen.

Saken er levert av Malvik Bladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.