*Nettavisen* Nyheter.

16-åring drept i mopedulykke

I nærmere en time hadde politiet kontakt med den 16 år gamle gutten mens de forsøkte finne stedet han hadde kjørt av veien. Gutten døde senere på åstedet.

15.01.05 08:40

Ulykken skjedde på E39 i Tysvær kommune natt til lørdag. Den 16 år gamle gutten kjørte ut av veien og falt flere meter ned i en røys. Derfra ringte han først sine foreldre og fortalte at han hadde vært utfor en ulykke.

Politiet ble varslet om ulykken ved 02.30-tiden. Problemet var at det ikke var mulig å se gutten fra veien. Ved hjelp av signaler fra guttens mobil kunne politiet peile inn i hvilket område han var. Likevel var det vanskelig å finne ham.

- Politi og ambulanse kjørte fram og tilbake på veien i håp om at gutten skulle høre sirenene, eller at vi skulle høre sirenene gjennom mobiltelefonen. Det fungerte ikke. Av en eller annen grunn fanget ikke mobiltelefonen opp lydene, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Cirka klokken 03.30 i natt ble 16-åringen funnet av ambulansepersonell. Han hadde da lenge vært bevisst og i kontakt med politiet. Helikopter og leger kom da raskt til stedet, men det var for sent.

- Han var i live da legene kom til stedet, men han ble senere erklært død på stedet, sier Friberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.