RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16-åring fikk fengselsdom

Sist oppdatert:
Selv om han er tidligere ustraffet, er svært ung og ikke klarte å stjele bilen han forsøkte å tjuvkoble, mente Bergen tingrett det var riktig å gi ham en fengselsdom.

Årsaken var at samfunnet anser biltyveri for å være en stor belastning for dem som blir utsatt for det.

Tok bussen til åsted
En sen lørdagskveld i slutten av juni avtalte 16-åringen og to kamerater at de skulle stjele en bil. Alle tre tok bussen ut av Bergen sentrum for å finne et egnet sted å kjapt knabbe den første og beste bilen. Valget falt på en Volkswagen Golf i Fabrikkgaten. Like før midnatt knuste de bakruten på bilen, og 16-åringen satte seg inn for å tjuvkoble tenningen.

Men da ruten ble knust, ble en våken person i et lokale i nærheten oppmerksom på lyden. Vedkommende gikk ut på gaten og spurte hva ungdommene gjorde. Guttene tok bena på nakken og forsvant øyeblikkelig. Senere ble de tre kameratene gjenkjent på gaten av vitner, slik at 16-åringens kamerat ble pågrepet av politiet.

ADHD-diagnose
Da 16-åringen møtte i retten mandag, erkjente han straffskyld etter tiltalen, som lød på forsøk på bilbrukstyveri. Den tidligere ustraffede gutten fortalte i retten at han sliter med ADHD, og at lese- og skrivevanskene har gitt ham et forsinket modenhetsnivå.

Men tingretten var streng, spesielt fordi tyveriet ble avtalt på forhånd og planlagt mellom de tre kameratene. 16-åringen ble dømt til 21 dagers betinget fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere