RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16-åring sloss med kontrollører

Sist oppdatert:
Unggutten gikk amok da kontrollørene holdt ham tilbake på trikken.

(iOslo.no) 16-åringen, som nå er blitt 17 år gammel, ble i forrige uke dømt i Oslo tingrett for en rekke lovbrudd. Gutten er fra før plassert på et ungdomshjem utenfor byen, og ifølge sin egen forklaring var han på skoletur i Oslo i august i fjor da han ble stoppet av kontrollører fra Oslo Sporveier.

16-åringen ba om å få gå av trikken på Rosenhoff, men ble holdt tilbake av kontrollørene. En av dem oppdaget at gutten hadde med seg en kjøkkenkniv i lomma, og politiet ble kalt til stedet.

Situasjonen utviklet seg etter hvert til et basketak og en regelrett slåsskamp. Til slutt sto 16-åringen og sloss med tre kontrollører. Det endte med at han ble forsøkt lagt i gulvet.

Bor på barnehjem
Gutten har den siste tiden bodd på ungdomshjem utenfor byen. Ifølge dommen har han det siste året vært straffedømt en rekke ganger, og hadde en samfunnsstraff fra en dom i november.

I en tilleggstiltale måtte gutten også svare for to innbrudd han gjorde i løpet av en uke i oktober i fjor. Gutten har selv forklart at han har hatt rusproblemer, og sto også tiltalt for to innbrudd og et innbruddsforsøk, der gutten smadret flere bilvinduer for å komme til en mobiltelefon i en avlåst bil.

Samfunnsstraff
Selv om gutten også ble dømt for disse forbrytelsene så retten likevel ingen grunn til å idømme gutten en ubetinget dom. Han er nå under rehabilitering, og retten har valgt å legge vekt på at han forsøker å komme seg ut av det negative mønsteret.

Retten mente en passende reaksjon var 228 timer samfunnsstraff, pluss i overkant av 40.000 kroner i erstatning.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere