16 personer sendes ut

16 personer blir umiddelbart sendt ut av landet etter aksjonen mot et vikarbyrå i Drammen mandag kveld. Samtlige oppholdt seg ulovlig i Norge.

- Alle var ulovlig i Norge. Flesteparten har fått endelig avslag på sin asylsøknad, men noen av dem er sendt hjem tidligere og har kommet tilbake, sier politiinspektør Wenche Øvregård Jonsson ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ulovlig
Kripos, UDI og Søndre Buskerud politidistrikt slo til mot vikarbyrået etter mistanke om ulovlig formidling av arbeidskraft. De oppsøkte også flere ulike adresser rundt om i Drammen.

Til sammen 32 person ble pågrepet i aksjonen. Tolv av de pågrepne kunne dokumentere lovlig opphold i Norge, og ble dimittert i løpet av mandagskvelden.

- 15 personer er klare til å sendes ut umiddelbart, og så er det en person vi mangler pass til. Han ble i går varetektfengslet, inntil videre, men jeg regner med at også han vil bli sendt ut innen kort tid, sier Øvregård Jonsson.

Russere
De som blir sendt ut er russere, hviterussere og ukrainere.

- Det er for tidlig å si noe mer om saken. Vi fortsetter etterforskningen opp mot vikarbyrået, sier politiinspektøren til TV 2 Nettavisen.

Får kritikk
Vikarbyrået selv, raser mot politiets aksjon.

- Politimesteren i Søndre Buskerud har i sin pressemelding hengt ut to bedrifter som lovbrytere, på tross av at det var bedriftene selv som hadde kontaktet politiet for å forsikre seg om at alt var i orden, sier Anders Brosveet, vikarbyråets advokat i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.