17-åring siktet for mammadrap

I denne boligblokken i Oslo ble en 44 år gammel kvinne knivdrept tirsdag 18. januar.

I denne boligblokken i Oslo ble en 44 år gammel kvinne knivdrept tirsdag 18. januar. Foto: Ingvill Eriksen

Gutten som tirsdag ble funnet blodig ved siden av sin drepte mor, er i dag offiselt siktet for drapet. 17-åringen ligger fremdels hardt skadd på sykhuset.

20.01.05 14:08

- Vi har i dag siktet gutten for forsettelig drap, eller medvirkning hertil. Vi har foreløpig ikke kunnet kommunisere med 17-åringen og har dermed varslet familien om siktelsen. De vil nå sørge for at han får en advokat som skal ivareta guttens rettigheter, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Gutten var fra første stund mistenkt av politiet for å ha drept sin mor. Han skal ifølge Abrahamsen ha hatt store psykiske problemer i forkant drapet.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til skal 17-åringen ha pådratt seg store skader i forbindelse med hendelsen i leiligheten på Stovner tirsdag. Politiet har foreløpig ikke kunnet avhøre gutten på grunn av hans tilstand.

- Vi anser det som en overveiende sannsynlighet at gutten har påført seg disse skadene selv. Det er i allle fall ingenting som tyder på at han er blitt påført dem av noen andre, sier Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Det er foreløpig uvisst når og om gutten kan avhøres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.