RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17-åring skjøt mot mor og to barn

Sist oppdatert:
En 17 år gammel gutt er skutt av politiet etter at han skjøt med hagle inn i ei hytte der en mor og hennes to barn oppholdt seg.

- Han skjøt inn i hytta hvor moren og to små barn oppholdt seg. Deretter tok han bilen hennes, sier politiadvokat Trond William Andersen ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Den dramatiske episoden fant sted på Løyne camping ved Nisser i Kviteseid natt til mandag. I tillegg til å skyte mot moren og hennes barn, som politiet antar var ferierende turister, ble også campingplassens innehaver og hans sønn truet av den bevæpnede 17-åringen.

Ingen av personene skal ha blitt skadd.

Skutt av politiet
Etter å ha truet til seg kvinnens bil, trosset gutten en politisperring og rettet senere skytevåpenet mot politiet. Mannen ble pågrepet etter at politiet åpnet ild og traff mannen i skulderen.

- Politiet følte seg så sterkt truet at det var nødvendig å avfyre et skudd, sier Andersen. Han sier det bare ble avfyrt ett skudd, og at våpenet var en ladd dobbeltløpet hagle.

Gutten skal ha beveget seg mot politiet med hagla.

- Lettere skadd
- Han ble lettere skadd og får nå legebehandling. En kvinne som var sammen med mannen er også pågrepet, opplyser operasjonsleder Bernt Ingebrigtsen ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Jenta, som er omtrent like gammel som gutten, er også innlagt på sykehus.

- Hun var rett og slett så sliten etter episoden at legen tilrådet at hun måtte legges inn, sier politiadvokat Andersen.

Forbi sperring
Det var klokken 3.20 natt til mandag at politiet bevæpnet seg og rykket ut til Løyne camping, etter at de fikk melding om en mann som truet betjening og gjester med våpen.

Mannen truet til seg en bil og dro fra stedet. Ved Brunkeberg forsøkte en politipatrulje uten hell å stoppe sjåføren. Bilen ble senere funnet igjen i Seljord.

Får krisehjelp
Klokka 5.35 skjøt politiet mot mannen da han truet politiets patrulje med hagla. Mannen ble truffet i skulderen og er lettere skadd. Ingen andre ble fysisk skadd i aksjonen. Det skal ha vært flere vitner til hendelsen.

- Innehavere og gjester på campingplassen får tilbud om krisehjelp etter episoden, sier operasjonsleder Bernt Ingebrigtsen til TV 2 Nettavisen.

Gutten og jenta bodde ikke på campingplassen.

- De bor på en institusjon for vanskeligstilte ungdom i området, og gutten er en kjenning av politiet, sier Andersen.

Sefo koblet inn
Politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO) er nå koblet inn i saken.

- Fordi politiet har skutt, blir Sefo automatisk koblet inn, sier politiadvokat Trond William Andersen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge NTB er både gutten og den 16 år gamle jenta som ble pågrepet sammen med ham indisponert for avhør mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere