17-åring vil til bystyret

Foto: Privat

17-år gamle Mette Botnevik ble i går kveld nominert til Høyres bystyreliste. Hun kan dermed bli den yngste i bystyret neste år.

29.11.06 10:35

(iBergen.no): 17-åringen brenner for døgnåpne barnehager og fast hjemmehjelp til eldre og hjelpetrengende, skriver BT. Hun vil også legge til rette for landets største konserthall i Bergen.

– Bergen liker å kalle seg «kulturby», men vi mangler et skikkelig stort konserthus. Jeg ønsker å tilrettelegge for en hall som tar 10-20.000 mennesker, som kun skal benyttes til musikk. Vi må ha noe skikkelig å tilby artister som Iron Maiden og Rolling Stones, slik at de slipper å spille i en gymsal, sier Botnevik til iBergen.no.

Den unge politikeren meldte seg inn i Unge Høyre som 14-åring, og allerede etter et halvt år ble hun valgt inn i styret for bydelslaget.

Tror på listehopp
– Lærerne mine sa at jeg burde bli politiker. Derfor tok jeg for meg de ulike partiprogrammene for å finne en skolepolitikk jeg var enig i. Da ble det Unge Høyre, sier Botnevik.

Nå er hun ført opp på 37. plass på Høyres kandidatliste til kommunevalget i Bergen, og kan risikere å bli valgt inn som byens yngste bystyrerepresentant. Da må det riktignok noen kumuleringer til, men Botnevik har godt håp om å klatre litt på listen.

– Det er jo ikke mange kumuleringene man trenger. Jeg har allerede sikret meg mamma, pappa og kjæresten min, så jeg vet at jeg har tre stykker. Dessuten er det jo mange som kumulerer unge på listene, så håpet er der. Det hadde vært veldig morsomt å bli valgt inn. Det vil i så fall være en drøm som går i oppfyllelse, sier Botnevik til iBergen.no.

- Går litt ut over skolen
Den unge politikeren forteller at partivalget ikke ligger til familien, og at det dermed til tider har vært livlig rundt midddagsbordet. Hennes søster er RV`er, og også hennes foreldre er engasjert innen politikken.

Botnevik innrømmer at hennes engasjement i politikken går litt ut over skolen. Under valgkampen i fjor høst jobbet hun nesten døgnet rundt, og utsatte skolestarten i tre uker. Hun mener imidlertid at politikken også gir henne en stor fordel i mange fag, og at fire år i bystyret vil være minst like verdifullt som en praksisplass.

Ikke at det mangler på fremtidsplaner av den grunn.

– På sikt ønsker jeg å søke meg til Forsvaret, for å utdanne meg innen kontorfaget, sier Botnevik.

– Hvordan er det med politiske ambisjoner?

– Jeg er nok ikke klar for å bli heltidspolitiker helt ennå. Men kanskje med tiden. Det kunne vært både morsomt og interessant, sier hun.

Les flere nyheter på www.ibergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.