*Nettavisen* Nyheter.

17. mai kan bli ødelagt

LO Stat varsler mulig streik på flere norske lufthavner fra 16. mai.

09.05.08 17:41

LO Stat har fredag levert varsel om plassfratredelse for 220 ansatte ved norske lufthavner. En konflikt fra 16. mai vil kunne føre til stengte flyplasser flere steder i landet, og en ødelagt 17. mai for de som skal reise bort med fly for å feire.

Meklingsmannen har tida fram til 15. mai ved midnatt for å løse flokene.

Ubekvem arbeidstid
- Partene står langt fra hverandre og det er reell fare for konflikt. Vi går inn i alle meklinger med ambisjon om å komme fram til et resultat, men det er ikke tvil om at dette blir utfordrende, sier Lise Olsen, LO Stats forhandlingsleder under meklingen.

Størrelse på rammen og kompensasjon for ubekvem arbeidstid er to av områdene forhandlingene strandet på under de innledende forhandlingene og senere da LO Stat og Spekter prøvde å finne en løsning.

Flere lufthavner
Det er medlemmer i Norsk Tjenestemannslag og El & IT-forbundet ved lufthavnene i Bergen lufthavn Flesland, Molde lufthavn Årø, Kristiansund lufthavn Kvernberget, Mosjøen lufthavn Kjerstad, Mo i Rana lufthavn Røssvold og Harstad/Narvik lufthavn Evenes som vil bli tatt ut i tilfelle konflikt. I tillegg kommer noen ansatte ved Oslo Lufthavn Gardermoen, opplyser LO Stat i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag