RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17. mai-salutt endte i vannet

Sist oppdatert:
Da den siste kassen med dynamitt til salutten gikk i vannet, skjedde det som ikke skulle skje. Se den dramatiske videoen.

Tidlig 17. mai-morgen skulle skytebas Jimmy Nore fyre av ni salutter i vannet utenfor Raudeberget på Måløy i Sogn og Fjordane. Med fingrene i ørene ventet han på det siste smellet, men det kom en helt annen plass enn han hadde regnet med..

Sank raskt
- Det viste seg at kassen med dynamitt hadde havnet i dragsuget på båten og stod fast under plattformen bak på båten. Jeg ble kastet fremover, men verken jeg eller han som kjørte ble skadd, forteller Jimmy Nore til TV 2 Nettavisen.

Nore forteller at han sprang bak og så et hull på om lag 20 ganger 30 centimeter. Det fosset inn med vann og de to om bord måtte hoppe i sjøen.

- Båten, en 25 fots Saga, sank etter to-tre minutter, anslår Nore.

- Båten gikk opp i en røyksky
Nabo Arild Myre var en av dem som overbar den tradisjonelle salutten fra stuen sin klokken 07.15 i dag morges. Gjennom kikkerten ble han vitne til hele dramaet som fulgte.

- Da den siste salven gikk av, forsvant båten i en røyksky. Jeg trodde hele båten hadde forsvunnet til h¿, sier Myre.

Da røyken forsvant så han imidlertid at båten fremdeles lå på vannet, men kjørte rundt i ring. Deretter hoppet de to i sjøen. Sammen med broren og en til la han på sprang til småbåthavnen og kom seg ut for å plukke opp de to som plasket i vannet.

- Jeg forberedte meg på det verste. At en arm, et ansikt eller verre var sprengt vekk. Men da vi kom frem ropte de at alt stod bra til, forteller Myre og legger til at dette er første gang det skjer en slik ulykke på Måløy.

Siste salutt
17.mai-saluttene utenfor Raudeberget er en årlig foreteelse på Måløy. I år var det Nore som hadde fått oppgaven med å fylle ni kasser med dynamitt. En etter en legges de ut i sjøen med en lunte på rundt ett minutt.

- Jeg stod bak på plattformen og la ut en etter en kasse. For hver kasse siger vi fra og lar den gå av. Så er det en ny kasse. Det var den siste kassen som hang seg opp under plattformen, forteller skytebasen som er glad for at det ikke var mer dynamitt igjen da den siste ladningen gikk av.

- Det er irriterende at dette skjer. Det skal ikke skje, avslutter Nore som må inn til politiet for å forklare seg onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere