Gå til sidens hovedinnhold

17 nye registrerte smittetilfeller i Tromsø, men ingen nye smitteverntiltak

Til tross for et pågående smitteutbrudd i Tromsø blir det foreløpig ikke innført ytterligere lokale smitteverntiltak i kommunen.

Det er klart etter at kommuneoverlegene i Tromsø var i møte med Folkehelseinstituttet om situasjonen onsdag. I en pressemelding opplyser kommunen at de øker beredskapen i både test- og sporingsteamene.

– Hovedutfordringen er den smitten som har skjedd i studentmiljøet sist helg. Her pågår det testing og smittesporing, og vi håper på å klare å stoppe dette utbruddet uten å iverksette samfunnsrettede tiltak, sier smittevernoverlege Trond Brattland i Tromsø kommune.

Han minner samtidig om at ting kan snu raskt.

– Vi håper å kunne unngå nok en nedstengning, og vi er trygge på at både russen og resten av byens innbyggere hjelper oss med dette ved å overholde smittevernrådene, som alle etter hvert kjenner godt. Viktigst av alt er å holde avstand til personer utenfor egen husstand, sier Brattland.

Det siste døgnet har 17 personer testet positivt for korona i Tromsø, mens 41 personer har testet positivt den siste uken.

(©NTB)