RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17 timer uten hjelp

Sverre Johan Haugen lå hjelpeløs i 17 timer etter at en primærlege på Vinstra nektet å hjelpe. Nå er 49-åringen tilkjent erstatning.

Sverre Johan Haugens bror fant vinstraværingen på gulvet i stua juni i 2001. Broren ringte straks vakthavende lege på Vinstra, men han ville ikke komme. Han skal ha sagt at han fikk se tiden an, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Nå har Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) tilkjent Haugen erstatning.

Edru?

Om lag 20 timer før han ble funnet på gulvet, hadde Haugen og broren drukket øl. Av den grunn ble Haugen bedt om å kontakte sin faste lege dagen etter, når han hadde blitt edru.

Først da fastlegen kom, bar det rett til sykehuset i Lillehammer med ambulanse. Legene på sykehuset fastslo at Haugen hadde lungeødem, ferskt hjerteinfarkt, akutt nyresvikt, gallegangsbetennelse, nyoppstått døvhet, droppfot og manisk depressiv psykose.

Glad

– Jeg er glad for at jeg endelig blir tilkjent erstatning for det jeg opplevde i mitt eget hjem for snart to år siden. Nå vet jeg ikke hvor høy erstatningen blir, men det som betyr mest for meg, at ansvaret for mine problemer nå er tillagt legen som nektet å komme til meg, sier Sverre Johan Haugen til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere