RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1700 nye private skoleplasser

Konkurransen om elever i Drammen kan bli beinhard. Seks skoler ønsker å starte opp friskoler med til sammen 536 elever i grunnskolen og rundt 1225 elever i videregående skole.

To skoler ønsker å starte private grunnskoler i Drammen, mens fire skoler har søkt om videregående skole for 16-19-åringer. Nå skal Utdanningsdirektoratet behandle søknadene som fullt utbygd vil gi mer enn 1700 elever skoleplass, skriver Drammens Tidende.

Det er like mange elever som Strømsø og Drammen videregående skoler har i dag.

Fokusskolen, som skal drives av Fokuskirken i Drammen, ønsker å starte grunnskole med til sammen 286 elever når skolen er ferdig utbygd. Fra før har Drammens Tidende skrevet om den islamske Urtehagen skole som vil starte opp i Drammen, og som planlegger 250 elever i alt.

- Vi vil starte med 30 elever på hvert trinn innen allmennfag. Som friskole blir statsstøtten på 85 prosent, og elevene vil måtte betale cirka 1000 kroner i måneden, sier Tore Bjøro, rektor ved Sonans PrivatGymnas i Drammen, til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere