RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18-åring død av ukjent party-dop

Sist oppdatert:
En 18-åring fra Romerike er død etter en overdose av en hjemmelaget dopblanding. Kameraten er siktet for uaktsomt drap.

18-åringen er den andre personen på én uke som har dødd av hjemmelaget dop. Torsdag døde en 24 år gammel mann i Ålesund, etter å ha tatt et liknende partydop.

Kameraten siktet
18-åringen døde på Elverum sykehus klokken 16.45 lørdag. Stoffblandingen som tok livet av mannen hadde han fått av en jevnaldrende kamerat.

- Personen som har laget stoffblandingen er nå siktet for uaktsomt drap, og etterforskningen pågår, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Jøran Tømmerholen, til Nettavisen.

Også en 16 år gammel jente ble natt til lørdag innskrevet på sykehus etter å ha inntatt det samme stoffet, men hun er nå utenfor livsfare og er utskrevet.

Ukjent dopblanding
Dopblandingen ungdommene drakk, er helt ukjent for politiet.

- Det er ikke riktig å kalle det GHB. Det er snakk om metamfetamin, som er blandet på en måte som er helt ny for meg, sier politiadvokat i Hedmark politidistrikt, Cathrine Fossen, til Nettavisen.

Hør intervju med Fossen på Kanal 24 her.

Den nå avdøde 18-åringen, den siktede kameraten, jenta (16) og en gutt til, var sammen natt til fredag. Etter det politiet kjenner til, oppholdt de seg på en ungdomsinstitusjon i Trysil.

Klokken 03.15 natt til lørdag fikk politiet melding om overdosen. Den 18 år gamle mannen og den 16 år gamle jenta ble sendt rett fra legevakta til sykehuset i Elverum, men livet til 18-åringen stod ikke til å redde.

18-åringen kommer opprinnelig fra Romerike, men bodde for tiden på en ungdomsinstitusjon i Trysil.

- Var det voksne på ungdomsinstitusjonen natt til lørdag?

- Det vet jeg ikke, svarer politiadvokat Fossen.

Fremstilles for varetekt
Det skal ha vært den jevnaldrende kameraten som nå siktet for uaktsomt drap, som lagde dopblandingen ungdommene tok.

Siktede har vært inne til avhør, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag morgen.

Fossen vil ikke kommentere hvordan den 18 år gamle mannen stiller seg til siktelsen. Foreløpig har han ikke fått oppnevnt noen advokat til å bistå seg.

Det har vært en rekke epiosde med GHB og annet partydop den siste tiden.

Politiet i Hedmark har tatt kontakt med politiet i Ålesund for å sjekke om det er samme kilde til dopblandingen ungdommene på de to stedene har fått i seg.

Den hjemmelagde dopblandingen som ble tatt på Elverum, er sendt til analyse.

- Avdøde blir sendt til obduksjon, slik at vi kan bli helt sikre på hva slags dopblanding han hadde fått i seg. I tillegg har vi tatt blodprøver av vedkommende, sier Fossen.

Bølge av partydop
Natt til fredag ble en mann i Ålesundlagt inn på sykehus etter en GHB-overdose, og torsdag formiddag fant politiet en 24 år gammel mann død i en leilighet i Ålesund. Dødsårsaken er trolig inntak av GHB.

LES OGSÅ: Dette er GHB

Noen timer tidligere ble en kvinne i 20-årene funnet livløs på fortauet i sentrum av Ålesund. Kvinnen kom til hektene igjen. Det var funnet av henne som satte politiet på sporet av 24-åringen.

Natt til lørdag ble det registrert sju overdoser med det narkotiske stoffet i Sandnes i Rogaland.

Politiet advarer på det sterkeste ungdom mot hjemmelagde dopblandinger.

- Det er tydeligvis kunnskap om stoffblandinger i omløp. Ungdom må verken lage eller ta imot stoffblandinger av dop. Det er livsfarlig, det har det jo vist seg denne uka, sier politiadvokat i Hedmark, Cathrine Fossen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere