*Nettavisen* Nyheter.

18-åringer kappkjørte i 160 km/t

Foto: Paul Weaver/TV 2 Nettavisen

De ferske sjåførene i hver sin BMW risikerer ubetinget fengsel for gisekjøringen i Bergen natt til onsdag.

12.03.08 14:04

(iBergen.no) De to guttene fikk sertifikat i august i fjor. Nå risikerer de å måtte vente i over ett år før de kan kjøre bil igjen - hvis de står på oppkjøringen vel og merke. I tillegg kommer grisekjøringen til å svi kraftig i lommeboken og 18-åringene må mest sannsynlig inn å sone en fengselsstraff.

Hundepatruljen på hjul
I hver sin BMW, en 92 modell 318 og en 99 modell 728, begynte de to å kappkjøre i Fjøsangerveien litt før klokken 03.30 i natt. en hundepatrulje som var ute i uniformert politibil, oppdaget kjøringen og la seg på hjul.

- De ble målt til 150-160 km/t sørover Fritz Riebersvei i 80 sonen. De blir anmeldt for fart, men det er selvsagt skjerpende at de kappkjørte, sier Jens Kleppe, fungerende seksjonsleder ved trafikkseksjonen sentrum politistasjon.

- Disse skal vekk fra veien
Grisekjøringen fant sted på våt asfalt med en del overvann og regn i luften. Dette kombinert med den høye hastigheten kan fort bli en dødelig kombinasjon.

- Det er skremmende at de leker med sitt og andres liv på den måten. Det er nok dokumentasjon på at veien ikke er en lekeplass. Det er disse vi vil ha vekk fra veien og som er vår førsteprioritet, sier Kleppe til iBergen.no.

Det var også en passasjer i den ene bilen. Han skapte seg vanskelig da politiet stansen desperadoen.

- Han ble tatt med til arresten.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.