RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18-årsgrensa for lakrispiper står for fall

Sist oppdatert:
Helsedepartementet foreslår at lakrispiper og lignende produkter ikke lenger må være skjult inne på tobakksrom. I tillegg foreslås det at aldersgrensen på 18 år for lakrispipene oppheves.

– Det er nok mange som nå puster lettet ut ved at de slipper å bryte loven fordi de deler lakrispiper med barna sine, sier Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef i Travel Retail Norway.

Helse- og omsorgsdepartementet foreslår det nye unntaket i tobakksskadeloven i et høringsnotat vedrørende implementering av EUs nye tobakksproduktdirektiv.

– Jeg tror den viktigste endringen er at 18-årsgrensen oppheves. Det er nok noen som har fått litt sjokk når de blir spurt om å fremvise legitimasjon for å handle lakris, sier Dagestad.

Lakrispiper og sjokoladesigaretter ble ulovlig å vise fram i butikkhyllene fra nyttår 2010. I valgkampen før stortingsvalget 2013 var lakrispipeforbudet ett av 30 forbud Frp lovte å fjerne dersom de kom til makten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere