RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18 Norwegian-fly sjekkes på nytt

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Sist oppdatert:
Norwegian avviser at ugyldige flydyktighetsbevis vil føre til forsinkelser.

Luftfartstilsynet ga tirsdag Norwegian Air Shuttle beskjed om at 18 fly må kontrolleres på nytt, fordi en av flyteknikerne som utstedte flydyktighetsbevisene ikke hadde sertifisering til dette.

- Vi ser veldig alvorlig på dette her. Vi kan ikke ta noen sjanser med sikkerheten til passasjerene, sier fungerende informasjonsdirektør i Luftfartstilsynet Anna Brandal NRK.

- 16 av 18 fly er nå klarert. Vi har to igjen å sjekke, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian, til Nettavisen tirsdag kveld.

- Det blir ikke store forsinkelser på grunn av dette. De resterende flyene blir kontrollert når de kommer på bakken. En kontroll tar mellom 3 minutter og 2 timer, sier hun.

Ifølge NRK har flyteknikeren utstedt flydyktighetsbevis på minst 26 fly, og i dag ble 18 av dem satt på bakken. Ellingsen sier altså at dette er feil, og at ingen av de 18 flyene blir satt på bakken.

- Dette er en dokumentformalitet som ikke har vært i orden. Flyteknikeren er svært erfaren, og han har fulgt alle kurs. Sertifikatet hans var ikke fornyet etter tidsskjema. Det er svært beklagelig, og vi må nå sjekke våre rutiner for at det ikke skal skje igjen, sier Ellingsen. Hun forklarer feilen ved at selskapet har endret datasystem, og at manglene fornyelse i den forbindelse har blitt oversett.


Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere