18 personer pågrepet i Oslo

Foto: - (1881.no)

Oslo-politiet gjennomførte en større politiaksjon torsdag.

04.02.10 13:49

- Politiet gjennomfører en målrettet aksjon mot et miljø vi har holdt under oppsikt en tid, sier politioverbetjent Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon til VG Nett.

Ifølge avisen leder Ellefsen Oslo-politiets innsatsgruppe mot mobil vinningskriminalitet, og har blant annet holdt rumenske miljøer under oppsikt.

18 pågrepet

De pågrepne skal både være kvinner og menn i alderen 20 til 50 år.

Til Nettavisen utdyper politiet at aksjonen mot de rumenske statsborgerne har vært planlagt en god stund.

- Aksjonen startet klokken 08.30 torsdag morgen og pågår fortsatt. I alt 18 personer er pågrepet og de er mistenkt for ulike former av vinningskriminalitet, sier Geir Ellefsen til Nettavisen i 10-tiden.

Beslaglagt gods blir utover formiddagen fraktet inn til politiet, men Ellefsen påpeker at det er for tidlig å si noe om hva som er beslaglagt og omfanget av dette.

Aksjonen torsdag var rettet mot en adresse i området rundt Carl Berner i Oslo. Enheter fra flere ulike avdelinger i Oslo-politiet deltok i aksjonen. Noen trafikale problemer oppsto idet politiet gikk til aksjon, men trafikken ble ikke stående lenge.

Flere aksjoner

Dette er ikke første gang politiet aksjonerer mot denne formen for vinningskriminelle.

- Det har tidligere vært flere lignende politiaksjoner mot denne type kriminalitet. Dette er noe vi prioriterer høyt, noe også en slik stor aksjon viser, sier lederen for etterretning- og vinningsgruppen ved Majorstua politistasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag