RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

180 SAS-passasjerer måtte overnatte på flyplass

- Folk er fortvilte.

Et SAS-fly på vei fra Oslo til Bodø mandag kveld fikk ikke lov til å lande i Bodø på grunn av asfaltarbeid på rullebanen, skriver Avisa Nordland.

Dermed måtte de reisende tilbringe natta på Harstad/Narvik lufthavn da SAS så langt verken har klart å skaffe overnatting i nærheten eller buss tilbake til Bodø.

Flyet skulle egentlig ha landet kl. 23.10, men ble forsinket fra Gardermoen.

- Ingen info

- Dette er helt utrolig. Vi var tre kvarter forsinket ut fra Gardermoen, men fikk aldri noe beskjed om at det kunne medføre problemer med å få landet i Bodø. Først da vi var over Bodø, fikk vi melding om at vi ikke kunne lande og måtte gå til Evenes, sier passasjer Nils Misvær.

Ifølge Misvær ble passasjerene sittende i flyet en stund før de fikk beskjed om at de skulle av i Evenes. Bagasjen ble også tatt av flyet. Like før klokka 01.00 forteller Misvær at det ble opplyst om at flyet skulle gå tomt tilbake til Oslo.

- I så fall burde vi ha fått tilbudet om å få bli med. I Oslo hadde det antakelig vært mulig å oppdrive overnatting. Nå er det både eldre og små barn som må tilbringe natta på harde benker her på flyplassen. Det er rett og slett utrolig, sier Misvær. Han forteller at folk både er fortvilte og irriterte.

SAS beklager

Ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS er det asfaltarbeid på rullebanen som er årsaken til at flyet ikke kunne lande i Bodø.

- Vi beklager sterkt det som har skjedd. Vi ba om femten minutters utsettelse på landing i Bodø, noe vi overraskende ikke fikk av Avinor, sier Johansen.

Det gjorde at flyet måtte gå til Harstad/Narvik i stedet.

Informasjonssjefen opplyste ved 01.00-tiden natt til tirsdag at det jobbes for å finne løsninger slik at passasjerene skal slippe å tilbringe hele natta på flyplassen.

Overnatte

Like før klokka 07.00 kunne SAS fortelle at passasjerene måtte overnatte på flyplassen.

- Det har vært en uheldig situasjon for passasjerene, og vi forsøkte å få hotell og busstransport for passasjerene i natt slik at de skulle komme seg videre, sier Trine Kromann-Mikkelsen i SAS.

Men forsøkene lyktes ikke.

- Dermed måtte passasjerene overnatte på flyplassen, og vi jobber nå for å få alle passasjerene videre, sier hun.

Uheldig

- Burde ikke SAS ha tatt høyde for at flyplassen i Bodø kunne bli stengt når dere var så forsinket fra Oslo?

- Det hele var et sammentreff av uheldige situasjoner. Vi ble forsinket fra Oslo og hadde en slott-tid i Bodø. Men siden vi var litt seine, valgte Avinor å stenge lufthavna. Og det er uheldig at slike ting skjer når vi allerede er i lufta, sier Kromann-Mikkelsen.

- Amatørmessig

I morgentimene ble det klart at det ble satt opp buss fra Evenes til Bodø. I tilegg fikk rundt 50 passasjerer plass på et fly tilbake til Bodø. Ifølge flere AN har vært i kontakt med ble barnefamilier prioritert på dette flyet.

- Dette er en skamløs historie, sier Misvær.

Han forteller om manglende informasjon og dårlige forhold på Evenes lufthavn.

- De burde ha forstått at det var umulig å få tak i buss midt på natta. I tillegg har vi ikke fått noen som helst form for informasjon om våre rettigheter. Alt som kan gå galt har tydeligvis gått galt her, sier han.

Nå befinner han seg på Narvik Lufthavn Framnes. Sammen med sju andre passasjerer fikk de skaffet seg en taxi og nye flybilletter. Denne gangen med Widerøe.

- Nå satser vi på at vi kommer oss hjem, sier han.

På bussen

Avisa Nordland har vært i kontakt med en av passasjerene på bussen. Han forteller om relativt dårlig stemning.

- Stemninga er ikke helt på topp. Hadde bare han i SAS som bestemte at vi skulle ta av fra Oslo i går kveld også vært med på bussturen, så skulle jeg vært sånn mellomfornøyd, sier passasjeren som ønsker å være anonym.

- Nå har jeg vært på reisefot siden klokka 06.00 i går morges, og hadde sett fram til 24 timer med søvn før jeg skulle begynne på jobb. Men den søvnen må jeg se lagt etter, sier han.

- Forsvarets ansvar

I Bodø er det Forsvaret som har ansvar for rullebanen, og at det var Forsvaret som tok avgjørelsen om at den skulle stenges, opplyser lufthavnssjef Inger-Hilde Tobiassen i Avinor til an.no.

Avisa Nordland har fått flere henvendelser fra personer som sto på Bodø lufthavn og ventet. Der var det ingen informasjon om at flyet ble omdirigert til Evenes.

- Det er SAS som har ansvaret for informasjonen, sier Tobiassen til an.no.

Det har så langt ikke lyktes Avisa Nordland å få en kommentar fra Forsvaret


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere