RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

19-åring død av legionella

Sist oppdatert:
Det er slått full legionella-alarm i Levanger etter at en 19 år gammel elev ved Skogn Folkehøgskole døde lørdag. Eleven skal ha vært smittet av legionella-bakterien.

Skolen hvor den 19 år gamle gutten var elev, er nå stengt.

- De andre elevene ved skolen er varslet og blir bedt om å være oppmerksom på mulige symptomer på legionellasmitte. Hvis de har symptomer, må de kontakte lege straks, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune til TV 2 Nettavisen.

Innlagt 4. oktober
19-år gamle gutten innlagt ved St.Olavs Hospital i Trondheim for 14 dager siden. Lørdag døde han ifølge NRK Trøndelag av legionellasmitte.

19-åringen skal etter det TV 2 Nettavisen forstår ha hatt en annen sykdom fra før som gjorde han var svekket da han ble smittet.

Venter på prøveresultat
Smittevernoverlege Sagvik ble varslet om legianella-tilfellet av sin kollega i Levanger kommune fredag. 19-åringen skal ha oppholdt seg ved en adresse i Trondheim før han ble syk. Det er tatt prøver av ved denne adressen og varmtvannsanlegget ved folkehøgskolen.

- Vi kan forvente oss et svar på prøvene innen minimum ti dager. Hvis vi finner smittekilden, vil vi trolig få svar før dette, sier Sagvik til TV 2 Nettavisen.

Men det er dermed fremdeles uvisst hvor smittekilden er. Ifølge NRK Trøndelag er folkehøgskolen stengt frem til onsdag. Det pågår nå arbeid med å drepe eventuelle legionella-bakterier i varmtvannsanlegget ved skolen.

- Tror du avdøde ble smittet på skolen?

- Vi har funnet legionella i varmtvannssystem før. Dessuten er det klart at gutten oppholdt seg her mesteparten av inkubasjonstiden. Men jeg kan ikke si noe bestemt før vi har svar på prøvene, sier Sagvik til TV 2 Nettavisen.

Hjemme på høstferie
Skogn folkehøgskole ligger i Levanger kommune, en times kjøring fra Trondheim sentrum.

Elevene ved folkehøgskolen skulle etter planen ha returnert til skole mandag etter høstferien. De kan ikke komme tilbake før varmtvannet ved skolen er varmet opp til en temperatur som dreper eventuelle bakterier.

Samtlige elever skal nå være varslet om medelevens tragiske bortgang. Ifølge NRK Trøndelag skal det ikke være påvist smitte hos noen av de andre elevene.

- Man kan først sjekke for smitte dersom noen får symptomer. Dette kan vi gjøre ved hjelp av en urinprøve. Det viktigste nå er at alle elevene er informert og at de passer på, sier smittevernoverlegen i Trondheim til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere