*Nettavisen* Nyheter.

19-åring falt åtte meter i bresprekk

Foto: Stein Tronstad, Tromsø alpine redningsgruppe (Nordlys)

Alvorlig ulykke på Steindalsbreen. Se video av hendelsen her.

02.07.10 10:42

STEINDALSBREEN (Nordlys): - Det ble en lykkelig avslutning på noe som kunne endt dramatisk, forteller Tor Andre Skjelbakken i Tromsø alpine redningsgruppe til nordlys.no.

Dramaet kan du følge på videoen som er tatt opp av Luftforsvarets 330 skvadron.

Klokka 0236 natt til torsdag fikk politiet og AMK melding om at mann hadde falt omlag 8 meter ned i en bresprekk midt oppe på Steindalsbreen på Lyngenhalvøya.

19-åring falt
Ulykken skjedde da tre menn fra Finland som var på tur over breen fra vest mot øst. Mannen som falt ned i bresprekken er 19 år gammel. De tre hadde sikret seg med tau.

Redningsmannskapene fikk melding om at 19-åringen ikke var alvorlig skadd.

Et Sea King helikopter fra 330-skvadronen ble sendt ut fra Bodø. Helikopteret tok med seg Alpin redningsgruppe fra Langnes. I tillegg rykket Tromsø Røde hjelpekorps og Landroverklubbens redningskorps ut.

Noe nedkjølt
- Vi landet på det øverste platået på Steindalsbreen. Der så vi de to kompisene, og så så vi et hull hvor tredjemann var. Vi sikret de to kompisene, og så etablerte vi standplass for å heise opp han som var falt i bresprekken, sier Skjelbakken til nordlys.no.

Kl. 0740 torsdag morgen meldte redningsmannskapene fra om at de hadde fått 19-åringen opp fra bresprekken. De hadde brukt ca. 10 minutter på selve redningen og mannen er i fin form men selvfølgelig noe nedkjølt. 19-åringen hadde da ligget i bresprekken i rundt fem timer.

Et svart hull
Skjelbakken forteller at 19-åringen var heldig, og sto på en ishylle som befant seg 8 meter ned i bresprekken.

Under han var det bare et sort hull, det var umulig å si hvor dyp bresprekken var.

Ved hjelp av taljer fikk redningsmannskapene heist mannen opp av bresprekken. De tre turkameratene ble deretter fraktet med Sea King-helikopteret ut av området.

Se flere bilder her

Se video her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.