RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

19-åring får ikke lov å gifte seg

Sist oppdatert:
Han har stemmerett og førerkort, men Utlendingsdirektoratet mener at 19-åringen fra Drammen er for umoden til å gifte seg.

Aleksander Thonander (19) fra Drammen føler seg diskriminert fordi Utlendingsdirektoratet (UDI) mener at han er for umoden til å gifte seg. Den 20 år gamle indiske kona hans blir nektet innreise til Norge fordi myndighetene mener de to har inngått et proforma-ekteskap.

- Jeg føler at norske myndigheter ikke aksepterer det valget jeg har gjort, sier Thonander til NRK.

Likevel gift
19-åringen har likevel vært gift med indiske Anmol i ett og et halvt år. De to giftet seg 17. desember i 2002 i landsbyen hennes i India. Men visumsøknaden ble avslått, og nygifte Anmol måtte bli igjen i India.

Da Aleksander Thonander for en måned siden reiste til India i et nytt forsøk på å få med kona hjem, fikk han et skriv fra UDI på den norske ambassaden i New Dehli. Der står det svart på hvitt at han er for umoden for å inngå et lovlig ekteskap.

- Ikke avvist med en norsk
Karl Erik Sjøholt, avdelingsdirektør i Utlendingsdirektoratet, er enig i at det kanskje ikke hadde blitt noe problem for Aleksander om han hadde valgt en norsk jente.

Han bekrefter overfor NRK at avslaget fra UDI inneholder et avsnitt som konkluderer med at Thonander er for umoden til å inngå ekteskap. Men Sjøholt påpeker at lovverket som UDI forholder seg til, gir mulighet til å bruke slike årsaker til å si nei til en familiegjenforening.

Er det rett av norske myndigheter å nekte familiegjenforening med denne begrunnelsen? Diskuter saken her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere