RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ENDTE I DØDEN: Politiet gjør onsdag ettermiddag sine undersøkelser ved åstedet for skytedramaet på Ime, øst i Mandal.
ENDTE I DØDEN: Politiet gjør onsdag ettermiddag sine undersøkelser ved åstedet for skytedramaet på Ime, øst i Mandal. Foto: Espen Sand (NTB scanpix)

19-åring pågrepet for drap i Mandal

Sist oppdatert:
En ung mann på 19 år er pågrepet for drap på Ime øst for Mandal onsdag formiddag. Drapsofferet er foreløpig ikke identifisert.

Politiets operasjonssentral fikk klokka 11.39 melding fra en person om at det var hørt et skudd i en bolig på Ime, noen hundre meter øst for bykjernen i Mandal.

– Politiet kom raskt til stedet og fant en person man antok var drept, sa politistasjonssjef Leif Vagle i Mandal på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Han forteller at en personbil hadde dratt fra stedet, og at bilen ble stanset på fylkesvei 455 på Møllsletta i tettstedet Holum, noen få kilometer nordøst for Mandal. Klokka var 12 da 19-åringen ble pågrepet, 21 minutter etter at politiet ble varslet.

– Her ble den antatte gjerningspersonen pågrepet. Han er 19 år gammel og knytter seg selv til både stedet og til hendelsen, sier Vagle.

Ukjent identitet

19-åringen sitter i politiets varetekt, men var i 14-tiden ennå ikke avhørt. Det er derfor ikke kjent om han erkjenner drapet, opplyste politiadvokat Liv Seland i Agder politidistrikt på pressekonferansen.

Ifølge Vagle har politiet ikke klarhet i selve hendelsesforløpet, og betegner veldig mye som uklart. Hvem den drepte er, er heller ikke kjent.

– Den avdødes identitet er foreløpig ukjent, sier Vagle.

Politiet kan ikke si mye om hendelsen, og om 19-åringen ble pågrepet med et skytevåpen på seg, eller hva slags skytevåpen som ble brukt, er detaljer Vagle ikke vil gå ut med ennå.

– Det ble hørt et skudd, men redskapet som er brukt i denne handlingen kan vi ikke si noe om.

Én gjerningsmann

Når det gjelder selve pågripelsen, så antar politistasjonssjefen at den gikk udramatisk for seg. Vagle opplyser at 19-åringen kjørte i sakte fart da han ble stanset i en veisperring på i Holum.

Politiet er noenlunde sikre på at det bare er snakk om én gjerningsmann, men ber folk som kan ha sett noe på åstedet i Ime som kan knyttes til hendelsen, om å ta kontakt.

Det er ikke kjent om det var flere personer til stede da skytingen skjedde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere