19-åring påkjørt av ambulanse

En 19 år gammel kvinne ble alvorlig skadd da hun torsdag ettermiddag ble påkjørt av en ambulanse som var under utrykning.

08.01.04 15:40

Kvinnen ble fraktet til St. Olavs hospital etter ulykken. NTB har fått opplyst ved sykehuset at kvinnen er alvorlig skadd, men at tilstanden er stabil. Hun er til intensivbehandling.

Fotgjengerovergang

- Påkjørselen skjedde i tilknytning til en forgjengerovergang i Prinsens gate i sentrum. Alt tyder på at det var ambulanse som kjørte på henne, som etterpå kjørte henne til sykehuset, sier vaktleder Jon Holiløkk ved krimvakta i Trondheim til TV 2 Nettavisen.

Operasjonsleder Reidar Bratlien i Sør-Trøndelag politidistrikt sier til NTB at sjåføren vil bli rutinemessig sjekket

Politiet opplyser at flere vitner har meldt seg for å fortelle hva som skjedde.

- Folk melder seg, men vi er interessert i flest mulig vitner til hendelsen, sier Holiløkk.

Bratlien sier til NTB at ingen i ambulansen skal ha blitt fysisk skadd i ulykken. Det er fortsatt uklart om en pasient befant seg i bilen da den kjørte på 19-åringen.

- Marerittet for alle ambulansesjåfører

Ifølge nettugaven til Adresseavisen ble kvinnen som var sjåfør av ambulansen i ettermiddag tatt hånd om av en kollegastøttegruppe som involverer nødvendig fagpersonell.

- At noe slikt skjer under utrykning er marerittet for alle ambulansesjåfører. Denne sjåføren har kjørt ambulanse i 15 år og har aldri vært ute for noen lignende uhell tidligere, sier ambulanseleder Erlend Sundland til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.