RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20-dobler politiberedskapen

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vanligvis har politiet i Strømstad to politibetjenter på jobb. I dag er det mellom 40 og 45.

Tusenvis av feststemte nordmenn inntar Strømstad i dag. De første bilene ankom allerede ved 05-tiden i dag tidlig. Skjærtorsdag er den travleste dagen i året for politiet i Strømstad, og de har forberedt seg godt på storinnrykket.

25 i arrest
- Vanligvis er det rundt 2 politibetjenter i byens gater. I dag er det mellom 40 og 45. Vi er blitt vant til at det er mye bråk på skjærstorsdag, og har derfor forsterket mannskapet vårt betraktelig. Vi har samlet styrker fra flere hold i Sverige, sier vaktsjef Tage Ødlund i politiet i Strømstad.

Ved 14.15-tiden torsdag var allerede 11 nordmenn arrestert for fyll. Torsdag kveld melder Halden Arbeiderblads nettutgave at mellom 20 og 25-personer er arresert, en på grunn av narkotika. Et naziflagg er konfiskert.

- Det har ikke hendt noen alvorlige episoder. Det er bare snakk om fyll, ungdommer som skriker ut av vinduene og løper ute i trafikken. Mange fester i gatene, og noen sitter oppå taket på bilene. Ellers er det veldig mye trafikk og stillestående køer, sier Ødlund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Systembolaget stengt
Politiet vil være synlig både til fots, til hest og i båt. I tillegg har Strømstad kommune stengt byens to systembolag på skjærtorsdag i år, og flere av gatene i sentrum er stengt. Trafikken vil bli dirigert, men ifølge vaktsjefen vil det sannsynligvis fortsette å være lange køer.

Grunnen til det er den hemningsløse festingen blant norske ungdom. Tidligere har det oppstått slagsmål mellom fulle nordmenn og store politistyrker med hest, hund, helikopter og båt. Hvert år havner flere titalls berusede personer i arresten, og hvert år må Strømstad betale store utgifter for å rydde opp etter hærverk fra nordmenn på fylletur.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forventer bråk
- Vi forventer at det blir en del fyll og bråk i år også. Systembolaget er stengt for å forhindre enda mer fyll. Det kan ha en viss virkning, men mange av de som kommer har nok med seg eget øl, sier Ødlund.

Systembolagene er stengt, men alle andre butikker i Strømstad holder åpent Skjærtorsdag. Svenskene har ikke fri skjærtorsdag, og det er blant annet derfor såpass mange nordmenn tar turen.

- Så lenge folk holder seg rolige, er det bare hyggelig at de er her, sier Ødlund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere