*Nettavisen* Nyheter.

20 evakuert etter Ålesund-brann

Foto: scanpix

Rundt 20 personer er fortsatt evakuert etter brannen i en bygård i Ålesund natt til torsdag.

11.09.08 15:28

Rundt 20 beboere er fortsatt evakuert etter brannen i en bygård i Gjerdegata i Ålesund sentrum natt til torsdag. Bygningen fikk omfattende brann- og røykskader og betegnes som ubeboelig, opplyser politiet. Ved 04-tiden var brannen slukket.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent, og politiet sier det er for tidlig å si om brannen kan være påsatt.

- Dette må etterforskningen gi svar på, sier operasjonsleder Leif Arne Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen torsdag morgen.

- Vi innleder etterforskning og avhør av vitner, sier han.

En mann er brakt til sykehus, men skal ikke være alvorlig skadd. Klokken 10 er politiet fremdeles usikre på om han direkte har hatt noe med brannen å gjøre, men han skal ha oppholdt seg i området.

Det var klokka 01.53 at politiets operasjonssentral loggførte meldingen om brann i Gjerdegata 5 Ålesund sentrum. Den ble oppdaget av en politipatrulje som tilfeldigvis var i området.

Ifølge Sunnmørspostens nettutgave brant det kraftig i flere etasjer i bygården.

- Alle beboerne i denne bygården er evakuert. Her bodde det 22 personer. I tillegg evakuerte vi beboere fra flere nabobygninger, men disse har fått flytte tilbake igjen, opplyser Valderhaug.

Beboerne i bygården kan ikke flytte tilbake til bygården.

- De er fortsatt evakuert og kan ikke vende tilbake med det første. Det blir Ålesund kommune og forsikringsselskapene som tar seg av de etter hvert, sier Valderhaug.

Ifølge politiet begrenser skadene seg først og fremst til en leilighet i 1. etasje, hvor brannen startet. Resten av bygningen har imidlertid fått omfattende røykskader.

Politi og brannvesen holdt vakt på stedet tidlig torsdag morgen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag