200 Aceh-flyktninger i Norge sørger

Omtrent 200 flyktninger fra Ache i Indonesia, som nå bor i Stavanger, Sandnes og Bryne, sørger over tapet av familiemedlemmer som døde da byen ble feid vekk av monsterbølgen.

I Nedstrandsgata i Stavanger er mange flyktninger fra Aceh samlet. Den største kontingenten flyktninger fra denne borgerkrigsrammede provinsen nord på Sumatra bor her på Nord-Jæren.

- Vi er ca. 200 personer i Stavanger, Sandnes og Bryne, sier Abdulhadi Sjukri til Aftenbladet. I Oslo bor det én familie fra Aceh, ellers er vi alle samlet her.

I Sverige finnes få Aceh-flyktninger, og i Danmark omtrent 150 personer. De fleste har bodd i Norge i tre-fire år. Noen lengre.

Noen har mistet opp til 25 familiemedlemmer. De mange sørgende aner ikke hva som har skjedd med familiene sine. Alt er brutt sammen i deler av Aceh, også telefonforbindelsene.

Flyktningene forsøker å ringe likevel, også hele natten. Etter hvert har det begynt å komme opp lister av savnede på internett.

Selv om katastrofen har rammet Aceh spesielt hardt, forsøker flyktningene på Storhaug å se noe positivt i situasjonen. De håper at verden kan få øynene opp for deres vanskelige situasjon. De mener at de er dobbelt rammet siden de er så sterkt undertrykket av Indonesia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.