Gå til sidens hovedinnhold

200 Aceh-flyktninger i Norge sørger

Omtrent 200 flyktninger fra Ache i Indonesia, som nå bor i Stavanger, Sandnes og Bryne, sørger over tapet av familiemedlemmer som døde da byen ble feid vekk av monsterbølgen.

I Nedstrandsgata i Stavanger er mange flyktninger fra Aceh samlet. Den største kontingenten flyktninger fra denne borgerkrigsrammede provinsen nord på Sumatra bor her på Nord-Jæren.

- Vi er ca. 200 personer i Stavanger, Sandnes og Bryne, sier Abdulhadi Sjukri til Aftenbladet. I Oslo bor det én familie fra Aceh, ellers er vi alle samlet her.

I Sverige finnes få Aceh-flyktninger, og i Danmark omtrent 150 personer. De fleste har bodd i Norge i tre-fire år. Noen lengre.

Noen har mistet opp til 25 familiemedlemmer. De mange sørgende aner ikke hva som har skjedd med familiene sine. Alt er brutt sammen i deler av Aceh, også telefonforbindelsene.

Flyktningene forsøker å ringe likevel, også hele natten. Etter hvert har det begynt å komme opp lister av savnede på internett.

Selv om katastrofen har rammet Aceh spesielt hardt, forsøker flyktningene på Storhaug å se noe positivt i situasjonen. De håper at verden kan få øynene opp for deres vanskelige situasjon. De mener at de er dobbelt rammet siden de er så sterkt undertrykket av Indonesia.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her