RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Stilling Ledig - logo
Stilling Ledig - logo

200 overtallige i Oslo kommune

150-200 ansatte risikerer å miste jobben når Oslo ved årsskiftet reduserer antall bydeler fra 25 til 15.

Hele 70 millioner kroner håper bystyret å spare på effektiviseringen som sammenslåtte bydeler skal bidra til, melder NTB.

Mandag ble det sendt brev til under 200 kommuneansatte med beskjed om at de er overtallige når bydelsreformen trer i kraft 1. januar 2004. Først 20. november, når klagefristen er overstått, vet kommunen det eksakte antallet.

Høy ledighet

Tallet er likevel lavere enn kommunen fryktet da arbeidet med reformen startet. Noen har søkt seg vekk under prosessens gang og noen har gått av med pensjon.

-Det blir likevel en utfordring for hver enkelt overtallig, medgir kommunaldirektør Bjørg Månum Andersson, som leder prosjektet.

Arbeidsmarkedet i Oslo og Akershus er svært stramt. I september nærmet antall arbeidsledige seg 25.000. Hver fjerde arbeidsledige i Norge bor i disse to fylkene. Dermed er det få som søker seg vekk fra faste, trygge jobber.

Kommunale sluttpakker

Oslo håper nå at tilbud om sluttpakker, førtidspensjon, omskolering og mulighet for studiepermisjon skal sikre at man kommer i mål med nedbemanningen. Sluttpakkenes størrelse avhenger av ansiennitet.

-Men det er ikke store beløp, altså, sier kommunaldirektøren.

Mange av de overtallige har relativt kort ansiennitet, men alderen varierer. Kommunen forsøker nå å finne annet arbeid til disse, og ingen eksterne jobbsøkere vil bli ansatt dersom det finnes kvalifiserte søkere blant kommunens egne overtallige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere