*Nettavisen* Nyheter.

200 politistillinger står ledige

200 politistillinger står i dag ubesatte her i landet. Det viser de siste tallene over ledige stillinger i politidistriktene, fra Politidirektoratet.

26.03.04 07:03

En av grunnene til at så mange stillinger er ubesatt, er at politidistriktene rett og slett ikke har råd til å ansette folk.

Rogaland politidistrikt har et budsjett på 285 millioner kroner, men mangler sju millioner for å besette de 20 ledige stillingene.

–Hadde vi hatt disse pengene kunne vi gitt publikum bedre service, tatt flere saker og gått bedre inn i områder vi ikke har ressurser til i dag, sier administrasjonssjef Kaare Johansson i Rogaland politidistrikt til Nationen.

- Dette sliter på hele politiorganisasjonen, sier han.

Ved årsskiftet ble Rogaland politidistrikt tildelt 560 stillinger, regnet ut ifra faktorer som folketall og omfang av kriminalitet.

Assisterende politidirektør Knut Mikkelsen i Politidirektoratet synes ikke at det ikke er dramatisk at 200 av vel 8.000 politistillinger står ledige. Han sier det er naturlig at ikke alle stillinger i en så stor organisasjon, til enhver tid er besatt.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.