RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

200 politistillinger ubesatt

Sist oppdatert:
Mangel på ressurser gjør at politiet ikke får etterforsket alle kriminalsaker som blir innrapportert. Til sammen 200 politistillinger står ubesatt i Norge.

Mens politisjefene skryter av ti prosent nedgang i kriminalitetsstatistikken i 2003, kunne TV 2 i går avsløre en rekke kritikkverdige forhold internt i politiet som får glansbildet til å falme.

Blant annet er tallene på kriminalitet gått ned fordi politiet rett og slett ikke har ressurser nok til å etterforske saker som dermed ikke kommer med i statistikken. Mangelen på ressurser er så omfattende at alle stillinger ikke engang er besatt i politiet.

- Vi har mange ledig stillinger som ikke blir utlyst på grunn av budsjettsituasjonen, og det blir færre politifolk til å etterforske kriminalitet, og det merkes over tid, sier leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen til TV 2.

Johannessen bekrefter at det skal være rundt 200 ubesatte politistillinger i Norge i dag. De fleste står ubesatt på grunn av pengemangel. Også vikariater står ledige. Det svekker kapasiteten til å etterforske kriminalsaker.

- Politiet skal prioritere voldssaker, det ligger i bunnen, og i en presset hverdag med mange oppdrag på vent må den enkelte politimann eller kvinne gjøre harde prioriteringer, sier Johannessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere