RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2.000 evakueres etter bombefunn

Sist oppdatert:
I dag desarmerer politiet bomben som ble funnet på Sørum i går. Innen klokka 11 må 2.000 innbyggere på Kjeller evakueres.

Politiet tar ingen sjanser, og vel 2.000 innbyggere evakueres fredag formiddag, melder Romerikes Blad.

- Bomben er skarp, og krever en sikkerhetssone på 400 meter når den skal uskadeliggjøres, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt.

Bomben, en 2.000 punds bombe fra andre verdenskrig, ble avdekket i forbindelse med byggingen av Sørum terrasse torsdag. Evakueringsarbeidet startet i natt. I området ligger det både bolighus, blokker og bedrifter, i tillegg til en bensinstasjon. Alle husstander som må evakueres, vil bli kontaktet av politiet. I beste fall vil ikke området være evakuert i mer enn et par timer.

- Slik den ligger nå, finnes den ikke farlig. Slik har den ligget i 65 år, og slik kan den ligge i mange år til. Men vi ønsker å flytte den, og da må den desarmeres. Det er dette arbeidet som er risikabelt, sier major Thor Vallseth, leder av Forsvarets gruppe på bombestedet.

Politiet og Forsvaret tror at det kan befinne seg enda en bombe på jordet. Leting med minesøker ble torsdag kveld gjennomført, uten resultat. Dette letearbeidet vil bli tatt opp igjen i dag, etter at den synlige bomben er desarmert. Hvor lenge evakueringen varer, er derfor vanskelig å fastslå, skriver Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere