RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2000 lærerstudenter for skolesvake

Nesten to tusen fremtidige lærere ville med de nye karakterkravene for lærerstudenter ikke ha kommet inn på lærerskolen.

Det stilles nå for første gang karakterkrav for å komme inn på allmennlærerutdanningen. Den nedre karaktergrensen er et snitt på 3,5, og minst 3 i norsk og matematikk.

Hele 23,7 prosent av dem som begynte på lærerutdanning i årene 2001-2003, hadde dårligere karakterer enn dette, skriver VG. Det utgjør nesten 2000 fremtidige lærere.

Det er store forskjeller på nivået for lærerstudenter i ulike steder av landet: Over halvparten av de som går på høyskolen i Nesna ville i dag blitt avvist, mens bare åtte prosent av studentene ved høyskolen i Bergen hadde for svake karakterer.

Utdanningsminister Kristin Clemet er spent på hvordan karakterkravet vil slå ut på søkingen til lærerskolene.

- Det er en risiko i dette, men vi synes det er verdt et midlertidig fall i søkningen hvis vi på sikt kan få bygd opp respekten for lærerutdanningen og læreryrket, sier hun til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere