2000 nordmenn sporløst borte

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Siden 1970 har over 2000 nordmenn forsvunnet sporløst. I juni 2000 forsvant 17 år gamle Bjarne Eide fra Karmøy, og i jula er savnet ekstra sterkt.

Fortsatt plages familien av uvisshet over hva som skjedde. Nå like før jul er savnet etter en grav å gå til det største.

En juninatt i 2000 kom ikke den da 17 år gamle Bjarne Eide tilbake til hjemmet sitt på Karmøy. Dagen etter meldte bekymrede foreldre ham savnet.

- De syns faktisk det på Haugesund politikammer at det var litt tidlig å melde ham savnet, sier far Terje Eide til TV 2 Nyhetene.

Lette selv
Noen offisiell leteaksjon ble ikke igangsatt før flere dager senere. Over 100.000 kroner ble samlet inn og familie, venner og frivillige har gjennomført en storstilt leteaksjon etter 17-åringen.

- Her må man jo gjøre noe sjøl når det viser seg at man møter veggen når man spør om hjelp fra det offentlige. Vi er jo ikke kommet noe lenger i dag. Vi vet ikke hva som har skjedd. Du blir jo trøtt og utslitt, seir Eide til TV 2 Nyhetene.

Rykter
Foreldrene leter fortsatt, og ryktene går i lokalmiljøet

- Jeg og kona er overbevist om at noe har tilstøtt ham. Ryktene går jo om at han er tatt av dage, sier Terje Eide.

Nytt navn i statistikken
Ved spor 19 på Oslo sentralstasjon plakaten med bilde av fredrikstadgutten Morten Andre Jørgensen (bildet). Folk som tar tog til Østfold passerer her.

Morten André Jørgensen har vært etterlyst av Fredrikstad-politiet siden 16. november

Men de fleste går forbi plakaten. Morten er bare et navn i statistikken kriminalpolitiet fører over etterlyste.

I november ble 344 personer etterlyst. De fleste har siden kommet til rette - men ikke alle. Til nå i år er totalt 3800 personer etterlyst. Det er 900 færre enn i fjor.

Politiet i Fredrikstad har trappet ned letingen etter Morten, men de holder saken åpen så lenge det uvisst hva som har skjedd.

Kripos har nå 2085 slike etterlysninger liggende. Den eldste saken er fra 1970, det året registeret over etterlyste personer ble opprettet.

Savner en grav å gå til
- Den situasjonen vi er i, må vi jo bare finne oss i. Det jeg savner mest er en grav å gå til. Det går sjelden en dag uten at jeg tenker på ham. Vi kan ikke begynne sorgen og heller ikke avslutte den, sier Terje Eide.

Dette blir den tredje julen feirer uten Bjarne.

- Noe julestemning har vi ikke. De siste julene har vi vært glade når julaften har vært over, sier Eide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag