RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20.000 uten strøm i Agder

Sist oppdatert:
Agder Energi jobber lørdag kveld på spreng med å rette strømfeilene uværet har forårsaket. Lørdag måtte kraftmontørene i Vest-Agder avlyse den planlagte jobbfesten, for at strømkundene skulle få tilbake lyset.

- Flere plasser i Agder er uten strøm. Politiet har ikke oversikt over hvor store deler av Agder dette gjelder. Men vi har fått flere meldinger om at trær har blåst over strømkabler, opplyser operasjonsleder Vidar Neset til TV 2 Nettavisen.

- Det gjelder nok 20.000, og det gjelder mange steder spredt langs kysten fra Farsund i vest til Hovden i øst, opplyser informasjonssjef Ragna Maria Henden til TV 2 Nettavisen.

Utsetter fest - igjen

Henden kan fortelle at 50 personer ble innkalt til ekstravakt for å rette opp feilene. Blant dem var montører i Vest-Agder, som sto klare til forsinket julefeiring med kollegene.

- Montørene i Vest-Agder skulle ha et forsinket julebord i kveld, som vi måtte avlyse før det var satt i gang, forteller informasjonssjefen.

Mange av feilene skyldes trær som har falt over kraftlinjer.

- Jobber på spreng

- En del av koblingene får vi rettet opp i kveld, men vi regner på å bruke morgendagen til å rette opp en del mindre feil. De fleste vil nok få strømmen tilbake i dag, informeres det.

Kunder som fremdeles ikke har fått strømmen tilbake søndag, oppfordres til å ta kontakt med Agder Energis kundesenter på telefonnummer 02012.

Flere steder i landet har politiet lørdag mottatt meldinger om strømløse husstander som følge av stormen.

- Politiet i Østfold har fått meldinger om en del som har mistet strømmen, etter at trær blåste over ende. Men dette gjelder ikke noe stort område, fortalte operasjonsleder Sigrun Mørkeseth ved Østfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 19-tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere