21-åring omkom etter skred

FRAKTES UT: En person blir fraktet vekk fra stedet med ambulanse

FRAKTES UT: En person blir fraktet vekk fra stedet med ambulanse Foto: Kim Gaare (Finnmark Dagblad)

Ble gravd fram av kameratene.

05.04.14 16:57

(NORDLYS:) En 21 år gammel mann omkom etter at han ble tatt av et snøskred ved Kviby i alta. Mannen var i et følge på syv-åtte personer. Etter skredet hadde gått varslet følget selv politiet at en var savnet. De satte igang søk etter mannen.

- Det var syv-åtte personer i følget. De varslet selv om skredet og startet søk, sier Alf Hågensen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Kameratredning

Operasjonsleder Andreas Høgaasen sier at det dreier seg om et scooterfølge på seks-syv stykker. Kameratene til den omkomne gravde han fram, og startet hjerte/lungeredning umiddelbart.

– Dette arbeidet pågikk helt til mannen var nede ved ambulanse og redningshelikopter, som fortsatte forsøk på gjenopplivning. Han ble erklært død på stedet, sier Høgaasen.

Skredet gikk på vestsida av Kistefjell i Alta.

Faregrad

Skadegraden var lenge ukjent, men mannen ble fraktet ned fra fjellet til et ventende SeaKing-helikopter. Også UNN sendte ut sitt helikopter men kalte dette tilbake etter funnet av den savnede.

Det var svært dårlig vær i området, og SeaKingen måtte fly rundt fjellene for å komme fram til Kviby.

Det er lørdag meldt faregrad 3-betydelig i Alta. Varsom.no ber de som ferdes i fjellet unngå områder med fersk fokksnø inntil den har stabilisert seg.

Skredet gikk ved Kistefjellet like etter klokken to. Politiet mottok henvendelsen ca. 14.20.

Les flere saker fra Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.