RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21-åring tatt av brottsjø

Sist oppdatert:
Politiet bekrefter nå at det er den savnede studenten Frode Ueland Amdal (21) som er funnet omkommet i Hoddevika i Selje på Stadlandet.

Frode Ueland Amdal var sammen med tre andre studenter fra Høgskulen i Volda ute på en molo ved Selje da de ble tatt av en brottsjø natt til lørdag. De tre andre kom seg opp, mens 21-åringen fra Hundvåg utenfor Stavanger ble borte.

Ikke identifisert
Søndag morgen fant mannskaper fra Røde Kors en mann omkommet i fjæra.

Konstituert lensmann i Vågsøy og Selje lensmannsdistrikt, Nils Bakke, sier til Stavanger Aftenblad at den omkomne nå er offisielt identifisert.

- Vedkommende er endelig identifisert, og det er den savnede Frode Ueland Amdal som ble funnet, sier Bakke ifølge avisa.

Søndagens funn ble gjort like etter at søket var gjenopptatt ved ni-tiden om morgenen.

Den omkomne ble funnet på sørsida av Hoddevika, på motsatt side av moloen der 21-åringen forsvant.

Vanskelige værforhold
Letemannskapene startet letingen lørdag. Søndag morgen ble søket gjenopptatt litt før klokken ni.

Værforholdene var vanskelige både lørdag og søndag.

- Været er ikke spesielt gunstig på noen måte, men det kommer vind fra en litt annen kant enn lørdag, noe som kan gjøre at sjøen blir litt roligere, opplyste politiet til TV 2 Nettavisen søndag morgen.

Var på skoletur
Frode Ueland Amdal var ute med rundt 20 medstudenter fra Høgskolen i Volda for å observere de veldige værkreftene da uhellet inntraff.

Stormvær har herjet Vestlandet i helgen, og da studentene ble tatt av brottsjø på en molo i Hoddevika natt til lørdag skal bølgene ha vært om lag åtte meter høye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere