RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21 års fengsel for Butt-drapet

Foto: Hansen, Alf Ove (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Dommen omfatter drap, likskjending og seksuelle overgrep mot fem unge gutter.

16. mai 2008 fant politiet norskpakistanske Zahid Mohammed Butt partert og nedgravd på Mirza Ghulam Hussains tomt. Nå er svogeren (58) dømt til lovens strengeste straff for forsettlig drap og i tillegg grove seksuelle overgrep mot fem unge gutter.

- Det er hevet over enhver rimelig tvil at tiltalte i det minste har hatt en helt sentral rolle i drapet, leste lagdommer Rolf Strøm i Gulating lagmannsrett under domsavsigelsen tirsdag.

I tillegg til lovens strengeste straff, fengsel i 21 år, er Hussain også dømt til å betale de tre døtrene til avdøde Zahid Mahmood Butt en oppreisningserstatning på 120.000 kroner hver, samt en økonomisk erstatning på 60.000 kroner.

Fem unge menn, som Hussain er dømt for grove seksuelle overgrep mot, er tilkjent 200.000 i oppreisningserstatning, skriver Aftenbladet.

Hussain anket dommen og straffeutmålingen på stedet.

- Jeg har sagt hele tiden at jeg ikke har medvirket eller gjort dette. Jeg har ikke gjort noe. Derfor anker jeg, sa Hussain.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere