RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21 års fengsel for fetteren

(Politiet)
Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Den 23 år gamle fetteren til studentparet Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22) (bildet) er dømt til 21 års fengsel for dobbeltdrap.

- Drapene har skjedd i affekt og under særdeles skjerpende omstendigheter, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Den 23-årige fetteren til er idømt lovens strengeste straff.

Må betale 1,1 mill.
Han må også betale til sammen 1,1 million kroner i oppreisning og erstatning til de etterlatte.

I dommen fra Oslo tingrett fredag går det fram at 23-åringen skal betale 170.377 kroner og 97.918 kroner i erstatning til de dreptes foreldre, samt oppreisning på 200.000 kroner til hver av de fire familiemedlemmene.

- Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med dommen, og er enig i de vurderingene som er gjort, sier aktor Inger Wiik til TV 2 Nettavisen umiddelbart etter domsavsigelsen.

Hun er ikke i tvil om at rett person nå er dømt.

- Etterhvert i etterforskningen tegnet det seg et bilde hvor pilene entydig pekte mot tiltalte, nå domfelte. Saken er særdeles grundig etterforsket, og det foreligger ikke noe som peker i retning av at det skal ha vært mer enn en gjerningsmann, sier Wiik.

- Sjokkert og skuffet
Fetteren, som fulgte interessert med da dommen ble lest opp, anket dommen på stedet.

Hans forsvarer Marius Dietrichson sier at 23-åringen ber om ny behandling i lagmannsretten.

- Han er sjokkert og skuffet over resultatet, sier Dietrichson til TV 2 Nettavisen.

Kniv og gardinsnor
De særdeles groteske drapene fant sted på en studenthybel på St. Hanshaugen i Oslo sentrum i februar i fjor.

- Retten finner det bevist at tiltalte formodelig har vært på hybelenen, og med forsett tatt livet av fetteren ved å skjære, stikke og hogge på en slik måte at fetteren døde av blodtap, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Retten mener 23-åringen enten har brukt en stor kniv, en brukket kniv eller en hoggjernlignende gjenstand til å drepe sin fetter.
- Det er brukt stor makt, sa dommeren da han leste opp dommen fredag. Ifølge dommen skal drapene ha skjedd på forskjellige tidspunkter.

Først skal Yuhang Wu (22) har blitt drept, og noe senere samme dag skal Ningyan Yu (23) ha blitt tatt av dage.

- Noe senere samme dag kvalte tiltalte med forsett fetterens kjæreste ved å knytte en snor rundt halsen hennes så hun døde, heter det i dommen. Retten mener tiltalte sto og ventet på Ningyan Yu da hun kom hjem drapsdagen.

- Motivet var sjalusi
I dommen presiseres det at det ikke er et enkelt bevis som er avgjørende, men bevisene samlet sett som gjør retten sikker på at tiltalte har begått begge drapene.

- Tiltalte følte seg forlatt og forrådt av fetteren. Han syntes å være sterkt knyttet til ham, og det syntes at han ikke hadde andre venner i Norge. Når fetteren fikk kjæreste ble tiltalte ensom, heter det i dommen.

Retten mener sjalusi er motivet for drapene, og de mener sviket tiltalte følte overfor fetteren, var tema rett før det første drapet.

At tiltalte trengte penger skal ikke har vært hovedmotivet, men retten mener dette ble en etterfølgende handling etter at drapene var utført.

Mobiletelefonbevis
Påtalemyndigheten har i rettsaken lagt fram flere bevis mot den tiltalte kineseren. Aktor Inger Wiig krevde lovens strengeste straff for fetteren, 21 års fengsel, og fikk altså medhold av retten.

Hun la frem tre hovedbevis i retten, mobiltelefonbeviset, fotavtrykkbeviset og minibankbeviset

Særlig mobiltelefonbeviset og minibankbeviset mener retten beviser at fetteren er drapsmannen.

- Uskyldig
Selv har 23-åringen fastholdt sin uskyld.

- Han har sagt seg ikke skyldig, og han har forventninger om at domstolen skal komme fram til samme resultat, sa fetterens forsvarer, Marius Dietrichson, til TV 2 Nettavisen før fredagens domsslutning.

Nå må imidlertid 23-åringen belage seg på en ny, lang runde i lagmannsretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere