*Nettavisen* Nyheter.

21 års forvaring for trippeldrap

Foto: Nordlys/Scanpix (Scanpix/Nordlys)

39-åringen fikk dommen i dag.

11.09.09 15:55

39-åringen som var tiltalt for trippeldrapet på Tomasjord i Tromsø er dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år, skriver avisen Nordlys.

Mannen er dømt for å ha knivstukket og drept et samboerpar, samt mannens mor, i deres bolig på Tomasjord i Tromsø natt til 22. mars. Mannens samboer var gravid i 25. uke da drapet fant sted.

Her kan du lese hele dommen fra Nord-Troms tingrett.

Les også: 38-åring pågrepet for trippeldrap

- Gjentakelsesfare
Retten legger til grunn at det foreligger en reell gjentakelsesfare og har defor dømt 39-åringen til forvaring.

I dommen heter det blant annet:

«Retten finner også grunn til å peke på at tiltalte verken overfor rettspsykiaterne eller i retten har erkjent at psykosen var utløst av hasjbruk, men har i stedet påberopt seg en psykisk grunnlidelse som ikke fremstår som reell. Også dette er et moment som taler for at tiltalte har en dårlig prognose med hensyn til forbedring.»

Ti etterlatte av de drepte har blitt tilkjent oppreisninger og erstatninger som samlet beløper seg til over 1,6 millioner kroner.

Anket på stedet
Advokat Christian Wiig, som forsvarer 39-åringen, opplyser at mannen anket dommen på stedet.

- Retter har funnet at mannen i medisinsk forstand var psykotisk, men at psykosen var hasjutløst. Drapene skjedde cirka 14 dager etter han sist røyket hasj og det ble funnet så lite THC i blodprøver tatt av ham på drapsdagen at det nesten ikke var målbart. Han mener at han har en grunnleggende psykose og at han ikke var psykotisk i 14 dager på grunn av hasjrøyking, sier Wiig til Nettavisen.

Fra Finnmark
Mannen som nå dømt for trippeldrap bodde i huset. Han er opprinnelig fra Finnmark, men kom til Tromsø rundt et år før drapet fant sted.

Under rettssaken sa den nå drapsdømte mannen at det var en ut-av-kroppen-opplevelse.

- Jeg husker jeg stakk ham i brystet en gang. Jeg husker alle var rundt meg og jeg hugde dem ned, for å si det sånn. Jeg mener det gikk veldig fort. Når jeg i ettertid hører at det var 44 knivstikk, så stusser jeg. På meg virker det som om det var 20 sekunder. Det var en «ut-av-kroppen-opplevelse». Jeg husker jeg ropte til stemmene: «Hva faen er det dere har gjort!», sa mannen i retten.

Les også: - En ut-av-kroppen-opplevelse

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.