Gå til sidens hovedinnhold

21 katter hentet ut etter skredet på Gjerdrum

Redningsmannskaper jobber fortsatt for å finne kjæledyr i de evakuerte boligene etter skredet på Gjerdrum. 21 katter er så langt hentet ut i området.

Allerede de første dagene etter skredet sørget politi og redningsmannskap for at kjæledyr og eiere ble gjenforent etter skredet på Gjerdrum natt til 30. desember. Blant annet har redningsmannskapet hentet ut 21 katter i det evakuerte området, opplyser kommunen i en pressemelding torsdag.

Fortsatt pågår det arbeid for å finne kjæledyr, men noen adresser ligger i så rasutsatte områder at det ikke er sikkerhetsmessig forsvarlig å gå inn i områdene.

– I denne sammenheng dreier det seg om fem adresser, med totalt seks katter. På disse adressene er det enten åpne dører, vinduer eller katteluker. Det er også satt ut kattefeller som overvåkes.

Kommunen opplyser at det senest torsdag ble benyttet drone som har kartlagt området i Byvegen. Det er også satt opp flere kattefeller i området, som følges opp av sivilforsvaret og Øvre Romerike brann og redning i fellesskap.

31 boenheter, fordelt på ni bygg, ble tatt av skredet i Gjerdrum. Over tusen personer ble evakuert. Sju personer er funnet omkommet i skredområdet, mens tre personer er antatt omkommet og fortsatt ikke funnet.

(©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken