RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2.100 barnehager i streik

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Men ikke alle vil være med på aksjonen tirsdag klokken 12.

Tirsdag klokken 12 stenger 2.100 private barnehager dørene.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Aksjonen, som er i regi av Private barnehagers landsforbund (PBL), stenger i håp om å berge paragraf 14 - nemlig «likebehandling av barn i alle barnehager».

Sentralstyret i PBL vedtok denne aksjonen i forrige uke - slik at mange foreldre og barn må finne alternative løsninger for tirsdag ettermiddag.

Loven og prinsippet om like tilskudd til barn i alle barnehager ble vedtatt av Ap, SV, Sp, Frp, H, V og KrF i 2003. Den rødgrønne flertallsregjeringen vil nå fjerne § 14, slik at kommunene skal overta ansvaret for barnehagene.

Kanvas vil ikke være med
Men ikke alle private barnehager vil være med. Kanvas er et unntak:

Kanvas velger å ikke delta i denne aksjonen. Slik vi ser det er streik og stenging en sterk aksjonsform, og den rammer mottaker av tilbudet som midlertidig legges ned. I et slikt perspektiv synes vi det er et uaktuelt virkemiddel for Kanvas. Derfor har Kanvas-barnehagene ordinær drift denne dagen, heter det på deres hjemmesider.

- Vi forventer at kommune-Norge finansierer oppgaven på en slik måte at private så vel som kommunale barnehager kan levere et barnehagetilbud med høy kvalitet. I den forbindelse oppfordrer vi til tett dialog med de private barnehagene for gjøre overgangen smidig, opplyser barnehagen.

- God tid
Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell skriver om «streik i private barnehager» i sin blogg mandag:

- Vi synes det er naturlig at kommunene har det helhetlige ansvaret for barnehagene, og overføringene skal skje i 2011, så vi har god til på oss, skriver Solhjell.

Om nøyaktig to uker skal Stortinget avgjør om regjeringens omstridte forslag til ny finansiering av private barnehager blir vedtatt.

Hva synes du om aksjonen, som umiddelbart rammer mange smårollinger og deres foreldre?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere