*Nettavisen* Nyheter.

22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk

 

Saken gikk for Oslo tingrett. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

En 22-åring er dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk med kniv på et bud fra et matfirma på Grønland i Oslo.

Dommen falt i Oslo tingrett torsdag.

Knivstikkingen skjedde tidlig på kvelden 13. desember 2018. Den tiltalte har forklart at han hørte stemmer i hodet, og at disse fortalte at noen skulle drepe ham. Knivofferet jobbet som sjåfør for Kolonial.no og leverte varer i en av de andre leilighetene i bygården der 22-åringen bor. Omtrent samtidig med matleveransen skal den tiltalte ha hørt at det ringte på døren, og da dette skjedde for andre gang, skal han ha gått ut med en kniv.

– Han har videre forklart at dette var fordi stemmene i hodet hans sa at det var den som skulle drepe ham, som ringte på, og at han måtte forsvare seg, heter det i dommen.

Offeret i 30-årene fikk en 10 centimeter bred stikkskade i magen, og han ble sykmeldt i flere måneder etter knivangrepet.

De sakkyndige har konkludert med at den tiltalte antas å ha vært psykotisk da knivstikkingen skjedde. 22-åringen har forklart at han handlet i nødverge.

– Det er åpenbart at tiltaltes oppfatning av en nødsituasjon ikke hadde noe fundament i det virkelige liv, men utelukkende skyldtes hans vrangforestillinger med stemmer i hodet. Tiltalte knivstakk fornærmede uprovosert og uten grunn, slår retten fast.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag