RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

22 grader i Oslofjorden!

Sist oppdatert:
Det er Syden-varmt i Oslofjorden.

(iOslo.no) Du ser riktig: Det står 22 grader på displayet i båten. Temperaturen ble målt i sjøen i Solvikbukta utenfor Malmøya i Oslofjorden klokken 18 i går kveld.

Varmet hele dagen
Tallet ligger tre grader over målingene Friluftsetaten gjorde i dag morges rett før åtte, men i går ettermiddag hadde sola stått på og varmet hele dagen.

Mange benyttet anledningen til å kjøle seg ned i fjorden, og med slike temperaturer var det liten grunn til å utsette badet.

Da iOslo.no målte temperaturen på det samme stedet til 22 grader i fjor - den 7. juni, altså fem dager senere, uttalte forsker Jan Aure ved Havforskningsinstituttet at det normalt er mot slutten av året man måler slike temperaturer. Det tyder på at det unormale er i ferd med å bli normalt.

Flere steder har 19 grader
I dag tidlig ble det målt 19 grader ved Bekkensten, Bestemorstranda, Hvervenbukta, Ingierstrand, Katten og Nordstrand bad - i tillegg til Solvikbukta.

I Lutvann er det fortsatt småkalde 15 grader.

Hvordan er badevannet der du er?

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere