RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23-åring varetektsfengslet

Sist oppdatert:
GÖTEBORG: (TV2 NETTAVISEN): Den 23 år gamle mannen som ble pågrepet i Göteborg i forbindelse med ranet i Stavanger, er varetektsfengslet fram til spørsmålet om utlevering til Norge er avklart.

Mannen innrømmer nå å ha vært i Stavanger under ranet, men hevder hans grunn for å dra til Stavanger var et besøk sammen med en kamerat.

Nekter befatning
Bak lukkede dører ble den 23 år gamle mannen som er siktet for medvirkning til grovt ran varetektsfengslet i dag bak lukkede dører. Iført blå treningsdress fra varetektsfengslet i Gøteborg kom mannen inn i rettssalen.

Han nekter enhver befatning med ranet -men ble likevel fengslet inntil en eventuell utlevering til Norge.

- Han medgir at han har vært i Stavanger på et besøk sammen med en kamerat. Men at han ikke kjente til hendelsen (ranet, red. anm.) før etter den hadde skjedd, sier 23-åringens svenske forsvarer, Anders Munch, til TV 2 Nyhetene.

23 åringen var i Stavanger sammen med en 27-åring som er en av de to andre siktede i saken.

I fartskontroll
TV 2 kjenner til at mannen som ble fengslet i dag har forklart at han var passasjer i bilen som ble tatt i fartskontroll av politiet i Stavanger - og at han derfor ikke kan benekte å ha vært i byen.

Advokat Anders Munch, forteller at klienten hans er overrasket over å bli fengslet på bakgrunn av opplysningene ransetterforskerne fra Stavanger har overlevert til svensk påtalemyndighet.

- Han oppfatter det nærmest som komisk, og at det som er skrevet i etterforskningspapirene ikke stemmer, sier Munch videre.

Forsvareren karakteriserer politiets bevis mot svensk-albaneren som svært svake.

Motsetter seg utlevering
23-åringen motsetter seg utlevering til Norge og derfor vil behandlingen av dette spørsmålet trolig gå helt til den svenske regjeringen for en avgjørelse.

23-åringen er nå fengselet inntil en eventuell utlevering til Norge. I morgen avgjøres det om også de to andre siktede i saken skal fengsles.

Opplysningen om at 23-åringen innrømmer å ha vært i Stavanger under tidspunktet for ranet, kom frem i retten i Göteborg - før fengslingsmøtet ble lukket for tilhørende og presse.

Etter behandling for lukkede dører, ble det bestemt at 23-åringen skulle fengsles frem til utlevering til Norge.

Brødre 23-åringen er bror til en 30-åring som også er siktet i forbindelse med ranet. I tillegg til de to brødrene, er en 26-åring også siktet i saken.

De tre ble alle pågrepet i Göteborg i forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere